Haarwerk – verzorging en vergoeding

Door een ziekte of bepaalde behandeling kan haaruitval of kaalheid optreden. Dit heeft meestal een grote impact, een haarwerk kan dan een oplossing zijn. Een haarwerk is een ‘kunstmatig kapsel’ ter vervanging van tijdelijk of blijvend uitgevallen haar. Vroeger was een haarwerk altijd een pruik waarvan meestal goed te zien was dat het haar ‘niet eigen’ was. Tegenwoordig is een ‘kunstmatig kapsel’ niet meer van echt te onderscheiden, met dank aan de filmindustrie waar op dit gebied veel is ontwikkeld. Wat voor soort haarwerk nodig is, is afhankelijk van de mate van haaruitval en de wensen van de klant. De experts van Yorimage in Breda geven je hieronder een aantal tips over de vergoeding en verzorging ervan.

 

Haarwerkvergoeding in 2020

Voor een haarwerk is een vergoeding uit de basisverzekering mogelijk. De maximale vergoeding bedraagt momenteel € 436,-. Kosten daarboven moeten zelf betaald worden, tenzij je een aanvullende verzekering hebt die haarwerk vergoedt. Dit is niet bij iedere verzekeringsmaatschappij vanzelfsprekend. Kijk je polisvoorwaarden dan ook altijd goed na om niet voor verrassingen te staan of overweeg een overstap naar een verzekering waar haarwerk vergoed wordt in de aanvullende verzekering.

De voorwaarden om voor een vergoeding uit de basisverzekering in aanmerking te komen zijn:

  • Volledige of gedeeltelijke kaalheid als gevolg van een ziekte of behandeling.
  • Kaalhoofdigheid bij vrouwen.

 

Een vergoeding geldt alleen voor het haarwerk zelf, niet voor het aanmeten en als de leverancier geen contract met je verzekeraar heeft, kan de vergoeding lager uitvallen.

 

Een goede verzorging van je haarwerk – goede voornemens

Als je de mooie natuurlijke look van je haarwerk wilt behouden is een goede verzorging ervan erg belangrijk. Start het nieuwe jaar goed en neem je voor om je haarwerk extra aandacht te geven. We geven je een aantal tips hoe.

 

Tip 1: was je haarwerk op tijd

Een haarwerk moet één keer in de veertien dagen gewassen worden. Zo blijft het op zijn mooist. Te vaak wassen is niet goed voor de kwaliteit. Je kunt voelen en vaak ook ruiken of je haar aan een wasbeurt toe is.

 

Tip 2: laat je haar ontvilten

Kunsthaar gaat gemakkelijk kroezen omdat het erg gevoelig is voor warmte en wrijving. Meestal treedt er dan wat vervilting op, met name in de nek. Laat dit op tijd verhelpen met een speciale behandeling.

 

Tip 3: gebruik hoogwaardige verzorgende producten

Was je haar met een lekkere voedende shampoo, geen huismerk uit de supermarkt, en gebruik regelmatig een conditioner en een haarmasker.

 

Tip 4: kleur je haar bij

Heb je een haarwerk van echt haar, ga dan eens voor een frisse nieuwe kleur of voor high- of lowlights.

 

Tip 5: verzorg met een keratinebehandeling

Is je haarwerk van echt haar wat futloos of dof? Geef het dan bij de kapper een keratinebehandeling met verzorgende mineralen. Je haar knapt ervan op.

 

Stel de verzorging van je haarwerk niet uit, plan regelmatig een afspraak bij de kapper, bij Yorimage in Breda helpen we je graag om je haarwerk in optimale conditie te houden.


New seamless 1 hair by yorimage

New seamless 1 hair by yorimage

Model tamara elbaz. Beautiful hair


10-jarige jubileumcollectie van Claes Iversen

Yorimage verzorgd de haarstyling bij 10-jarige jubileumcollectie van Claes Iversen in Goes. In een afgeladen Grote Kerk in Goes heeft designer Claes Iversen gisteravond zijn jubileumcollectie laten zien. Er was veel aandacht voor de show, omdat de collectie van Iversen nog maar één keer eerder was vertoond. Na Amsterdam was nu dus Goes als tweede aan de beurt.

Bekijk video van RTL Boulevard
Bekijk video van Omroep Zeeland
Bekijk video van Show.nl


Yorimage is erkend leerbedrijf voor leerlingen

We zijn weer voor 4 jaar erkend als leerbedrijf voor leerlingen. We gaan zorgen dat ze goed begeleid en opgeleid worden! Kijk op www.s-bb.nl voor meer informatie.


Nieuwe lijn Fuente "Glamour by nature"

Nieuwe lijn Fuente "Glamour by nature"

De productlijn van Fuente is vernieuwd! In beide salons bieden wij vanaf nu de compleet nieuwe lijn aan van Fuente.


Yorimage bestaat 15 jaar!

Yorimage bestaat 15 jaar! Iedere klant ontvangt daarom een kaart met verrassing. De eerste 100 klanten ontvangen een goody bag.


Denise

Denise

Jaaaa het is zover. Denise begint morgen weer te werken na haar zwangerschapsverlof! Ze komt terug op dinsdag, vrijdag en zaterdag tot 13:00 uur. Leuk dat je er weer bent!