Wil je net iets anders met je haar, iets meer diepte of warmte en iets meer textuur? Denk dan eens aan highlights, aan lowlights of aan babylights. Wil je weten wat de verschillen tussen deze ‘lights’ precies zijn, lees dan verder, de kappers van Yorimage in Breda vertellen het je hier.

 

Wat zijn highlights?

Highlights zijn strepen in je haar die met haarverf in een lichtere tint dan je eigen haarkleur worden aangebracht. Meestal wordt gekozen voor een kleur die ongeveer drie tinten lichter is, waardoor een zonnig effect ontstaat. Ben je heel donker, ga dan niet voor te lichte strepen, maar kies voor warm bruin om een zebra-effect te voorkomen.

 

Wat zijn lowlights?

Lowlights zijn precies het tegenovergestelde van highlights. Ga je bij highlights voor een tint of wat lichter dan je eigen kleur, bij lowlights ga je voor donkerder. Lowlights lijken vaak wat subtieler. Dit komt door de manier van aanbrengen, onder de lichtere haren.

 

Wat zijn babylights?

Babylights zijn subtiele highlights die een zomers effect geven zonder dat het opvalt dat je je haren hebt geverfd. Ze geven een natuurlijke zonnige uitstraling. Babylights worden nooit door het hele haar aangebracht, maar alleen bovenop de kruin en rond het gezicht. Babylights zijn mogelijk bij iedere haarkleur.

 

Hoe worden ze aangebracht?

Er zijn een aantal verschillende technieken voor het aanbrengen van high- en lowlights in je haar. De meest gebruikte technieken leggen we uit.

 

Kamtechniek

Een snelle manier van aanbrengen waarmee verf door het haar gekamd wordt. Met deze manier van aanbrengen bereik je een nonchalant en speels effect.

 

Folietechniek

De folietechniek wordt het meest gebruikt. Met behulp van aluminiumfolie worden steeds plukjes lichter of donkerder gemaakt. Op deze manier kan al bij de haarinzet worden begonnen, zodat de overgang vloeiend verloopt.

 

De muts

Verven met behulp van een muts is een techniek die al lang wordt gebruikt, meestal voor een ‘coupe soleil’. In de muts zitten kleine gaatjes waardoor haar naar buiten getrokken wordt wat vervolgens geverfd wordt.

 

Welke ‘lights’ passen het beste bij jou?

Als je een donkere haarkleur hebt, zijn highlights de beste keus. Lowlights worden het meest gebruikt bij mensen met licht haar om net die extra diepte te bereiken. Het is wel belangrijk om ook naar de kleur van je huid te kijken. Sommige mensen hebben een huidskleur met een warme en andere met een koele ondertoon. Ga bij de keuze van de kleur mee in deze toon.

 

Wil je ook eens proberen of high- of lowlights iets voor jou zijn? Je bent van harte welkom in de salon van Yorimage in Breda, we helpen je graag.